Hartige ontbijtkrans
Perfect is deze hartige ontbijtkrans voor een laat ontbijt, lunch of brunch. Gemaakt met mijn zelfgemaakte glutenvrije bladerdeeg.
Moeilijkheidsgraad: makkelijk
Bereidingstijd
30 minuten
Aantal
6 porties
Recipe by Ouafae
Benodigdheden
6 punten glutenvrij bladerdeeg (zie recept op de website)
5 eieren
Turkse sucuk (knoflookworst) of salami
Geraspte kaas
Gedroogde peterselie
Wat lente-ui in dunne stukjes
Extra nodig
1 losgeklopt ei
sesamzaad
Bereidingswijze
- Verdeel de plakjes bladerdeeg in een cirkel, laat de uiteinden iets overlappen zodat het 1 geheel wordt. De punt vd driehoek naar boven.
- Klop de eieren los en meng met zwarte peper en Keltische zeezout. Verwarm een beetje zonnebloemolie en bak ze op tot roerei, leg dit apart in een schaal.
- Snijd de knoflookworst in blokjes en bak in dezelfde koekenpan tot ze een kleurtje krijgen.
- Verdeel het roerei in een cirkel op het breedste gedeeltevan het bladerdeeg.
- Leg daarop de sucuk en verdeel daarop de geraspte kaas, lente ui en gedroogde peterselie.
- Vouw dan de punten naar binnen.
- Smeer de bovenkant in met een losgeklopt ei en strooi er wat sesamzaad over.
- Bak in de oven op 200C tot de krans goudbruin is, check ook de onderkant.